Etusivu

Maailman pelastaminen on päämotiivini, mutta toinen syy tämän sivuston perustamiseen oli halu kokeilla content management työkaluja. 

Web-sivustoja tehdään yleisesti wordpressillä, jota minäkin olen kokeillut. Halusin kuitenkin jotain monipuolisempaa ja mahdollisuutta tehdä enemmän automaattisen systemaattisesti, joten kokeilin Joomlaa. (En osaa sanoa, olenko nyt onnellisempi ;-)

web-sivustoni olen koodannut itse alusta alkaen. Olen oppinut tietotekniikkaa; voin tehdä mitä haluan ja tiedän, mitä tehdä, jos joku juttu ei toimi, mutta on raskasta opetella ja toteuttaa kaikki mahdollinen itse alusta lähtien. Wordpressin ja Joomlan myötä sain yhdellä klikkauksella käyttööni toimintoja, joiden toteuttamisen opetteluun minulta olisi mennyt kuukausia. Pitää vain hyväksyä Joomlan oletusarvoinen tapa tehdä asiat. Räätälöinnin opetteleminen kestäisi kuukausia.

Pari kertaa olen saanut Joomlan niin solmuun, että olen joutunut aloittaman alusta. Toisin kuin itse tekemääni sivustoani, en osaa korjata Joomla-sivustoa.

Python fanina ehkä innostun seuraavaksi kokeilemaan jotain uusimmista python-pohjaisista työkaluista

 

Joomla

Tätä sivustoa en ole juurikaan räätälöinyt. Sivuston ulkoasun määrää template, jota voi räätälöidä. Installoin oletusarvon tilalle T4 frameworkin

Keskustelufoorumia ei perusasennuksessa ollut, joten installoin Kunenan. Koska oletusarvoinen Kunena oli ulkoasultaan näytti tosi sekavalta, investoin kympin ja ostin blue eagle templaten. Oletusarvoista templatea olisi toki voinut opetella räätälöimään, mutta räätälöinnin opettelu näytti tosi työläältä.

Joomla tuntui aluksi tosi oudolta. Selvästi vaikeammalta hallita kuin WordPress. 'Poissaolon' jälkeen Joomla-filosofian mieleenpalauttaminen ja uusien temppujen opettelu on vaikeaa. Mutta, kun asiat oppii hommat hoituu tosi kätevästi.